3 handige tips om met weinig tijd toch te trainen

3 handige tips om met weinig tijd toch te trainen post thumbnail image

Je leert een oefening minder snel aan
Als je te vaak je fitnessschema verandert en wisselt van oefeningen is het lastiger om een oefening goed aan te leren. Dit is belangrijk omdat je met een goede uitvoering en een opbouwende trainingsbelasting (meer gewicht of meer herhalingen) je spieren beter prikkelt, waardoor je sneller spiermassa en spierkracht opbouwt. Bijvoorbeeld: als je niet consequent en gedurende een langere periode de squat oefent, is het lastiger om een goede uitvoering aan te leren.

Kort je training in
We raden het aan om de prioriteit te leggen bij de compoundoefeningen. Staan er drie compoundoefeningen voor de borst op je programma, kies dan de twee belangrijkste uit of desnoods maar één. Of doe één of twee setjes minder per oefening zodat je eerder klaar bent.

Tip 3: Kort je rusttijden in en gebruik minder gewicht
Een derde optie is om minder rusttijd te hanteren tijdens je training en daarbij lichter te trainen. Zo heb je wel het voldane gevoel van een training, maar hoef je niet minuten te wachten tussen de sets. Dit is ook een geschikte methode als je moe bent en toch even lekker wilt trainen zonder dat je jezelf op de pijnbank gooit. Doe dit niet te vaak, vooral niet als je op spierkracht traint, aangezien je anders trainingsprogressie misloopt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post