Wat zijn de voor- en nadelen van een fitness riem?

Wat zijn de voor- en nadelen van een fitness riem? post thumbnail image

Wat is je doel?
Ga eerst na wat je wilt bereiken voor het maken van je fitnessschema. Je kunt verschillende doelen hebben als je gaat sporten. Het kan zijn dat je wilt afslanken, aankomen (in spiermassa) of je wilt werken aan specifieke aspecten van fitheid, zoals:

verbetering van je fysiek
spierkracht
uithoudingsvermogen/conditie
snelheid/explosiviteit
flexibiliteit
wendbaarheid en coördinatie.
Het doel dat je hebt, is van invloed op de keuzes die je hieronder gaat maken.

Wat is een fitness riem en waar dient het voor?
Een fitness riem is zoals de naam al doet vermoeden, een riem die dient als hulpmiddel bij krachtsport. Een fitness riem wordt veelal gebruikt door fanatieke krachtsporters bij zware compoundoefeningen zoals de squat en deadlift.

Trainen met een riem geeft meer stabiliteit van de corespieren, waardoor je makkelijker in een correcte houding blijft. Dit geldt niet voor iedereen, maar wel het overgrote deel van de sporters heeft hier baat bij.

Geschat wordt dat ervaren krachtsporters ongeveer 5-15% beter presteren met het gebruik van een goede fitness riem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post